Головна | Реєстрація | Вхід | RSSГість "Гости"

Бучанський НВК

"ЗОШ І ст. - ДНЗ

"Берізка"

Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Шановні педагоги, дорогі учні, батьки!

Щиро вітаємо з Днем знань - справжнім всенародним святом мудрості, доброти і людяності.

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Бажаємо усім школярам, студентам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у дорослому житті, а сприятимуть цьому - високі стандарти української освіти, рівні можливості в її здобутті для кожної дитини.

Найщиріші слова подяки - вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя.

Нехай цьогорічний першовересень буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу, кожну родину! Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!
 


УКРАЇНА

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

БУЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА

ВІДДІЛ ОСВІТИ

08292, Київська область, м. Буча, вул. Островського,36

тел./факс  (04597) 49-704, e-mail: bucha-osvita@ukr.net

ідентифікаційний код 34357364

 

05  травня  2014                                                                                                                                                                                                                                                                                           № 83-О     

НАКАЗ

 

Про  збір  і  використання  благодійних і спонсорських внесків та введення додаткових освітніх послуг

  На  виконання  наказу  Міністерства  освіти  і  науки України  від 04.09.2012 року №257 «Про контроль за Порядком отримання благодійних внесків», листа Міністерства  освіти  і  науки України  від 15 квітня 2011 року №1/9-289,  листа   департаменту  освіти  і  науки  від 14.04.2014 №12-01-13-920 та з метою запобігання  фінансових порушень, забезпечення  конституційних норм і положень стосовно забезпечення  доступності, безоплатності дошкільної, загальної середньої освіти, дотриманням вимог законодавства в частині законності збору благодійних та спонсорських  внесків, уникнення безсистемних та неконтрольованих зборів коштів

НАКАЗУЮ:

1.  Керівникам навчальних закладів міста:

1.1.Суворо дотримуватися вимог чинного законодавства в частині збору благодійних і спонсорських внесків та введення додаткових освітніх послуг.

1.2. Проводити фінансово-господарську діяльність у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відповідно до законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", "Про дошкільну освіту", "Про місцеве самоврядування в Україні", Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів.

1.3. Здійснювати прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2000 р. №1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов'язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку.

1.4. Заборонити незаконний збір коштів та матеріальних цінностей працівниками навчальних закладів.

1.5. Рекомендувати батьківським комітетам (радам) навчальних закладів розглянути питання щодо створення благодійних фондів відповідно до законодавства, у статутах цих фондів обумовити чіткий порядок надходження коштів та контроль за їх використанням.

1.6. Систематично проводити звітування про використання благодійних та спонсорських коштів перед педагогічними колективами, радами та піклувальними радами навчальних закладів, батьківською громадськістю.

1.7. Постійно інформувати  громадськість  про надходження та використання благодійних внесків шляхом розміщення  відповідних матеріалів  на сайті навчального  закладу.

1.8.  Проводити відповідну роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо заборони примусового стягнення коштів з батьків у вигляді благодійних внесків.

2. Покласти персональну відповідальність за дотримання вимог законодавства в частині законності збору благодійних і спонсорських внесків та введення додаткових освітніх послуг  на керівників навчальних закладів. 

3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Начальник відділу освіти                                                            О.І. Цимбал

Ісакова  Н.В.

Волинець ЛюО.

Морозенко  Л.О.

Літкевич А.М.

Наконечний М.П.

Сторожик Л.Я.

Драчевська Л.М.

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

 

Поліщук Г.М.

Годун  Т.М.

Морозенко Т.М.

Мозговенко  А.І.

Ященко  А.В.

Сільченко Л.Є.

Гайдай  О.О.

Куцевалов А.В.

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

 

 


7 червня м. Буча: Дитячі велоперегони "Дивогонка"
7 червня 2014 року у нашому місті в Бучанському міському парку пройдуть VIІІ любительські дитячі велоперегони «Дивогонка», до участі в яких запрошуються дітлахи віком від 2 до 13 років.
Кожен учасник перегонів матиме можливість перевірити себе, свої власні сили, позмагатись з ровесниками. Діти відчують атмосферу свята, захоплення від азарту змагань, проявлять себе у творчих конкурсах.

Всі учасники отримають медаль, диплом та подарунок. 
Восьмі дитячі велоперегони Дивогонка організовуються Бучанським центром позашкільної роботи
(координатор Андрій Куцевалов, тел. 0671733858, 0635348626, 0667730060).
Місце проведення Бучанський міський парк. https://www.google.com.ua/maps/@50.566781,30.2224257,16z



Школо початкова, прощавай!

30 травня 2014 року о 9.00 відбулася святкова лінійка та останній дзвоник пролунав для наших випускників-четвертокласників.

  

Свято букварика

Квітень у школі завжди наповнений різними подіями. Так з 8 по 18 квітня у нашому закладі проходила декада початкового навчання, гаслом якої стали слова видатного педагога В. Сухомлинського: «Дати дітям радість праці, радість успіху в навчанні, пробудити в їх серцях почуття радості, власної гідності».
В рамках тижня були проведені різноманітні заходи за участі дітей початкових класів. До роботи залучились батьки учнів, які брали участь у конкурсах, спортивних змаганнях, виставках творчих робіт та малюнків. 

А 30 квітня відбулося "Свято Букварика" для учнів 1б класу метою якого було допомогти учням першого класу зрозуміти, що після Букваря їхнє навчання буде і надалі продовжуватися; ознайомити з новими підручниками, за якими вони будуть вчитися; розвивати пізнавальні інтереси, вдосконалювати навички читання; виховувати любов до книжки, бажання вчитися. Діти, батьки та педагоги отримали величезне задоволення від перегляду свята. 

 

Опубліковані збірники завдань ДПА 2014 року

Міністерством освіти і науки опубліковано електронні збірники завдань державної підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів у 2013/14 навчальному році.

Як відомо, цього року освітнє відомство розширило повноваження педагогічних колективів навчальних закладів при проведенні державної підсумкової атестації учнів у виборі способу проведення ДПА.

Зокрема, у листі МОН щодо проведення державної підсумкової атестації зазначається, що школи можуть обрати спосіб проведення державної підсумкової атестації: або за збірниками завдань, затвердженими Міністерством освіти і науки, або у вигляді письмових робіт за завданнями, розробленими Інститутами післядипломної педагогічної освіти. Також для проведення ДПА можна використовувати збірники завдань, що видані у 2011-2013 роках.

Виняток становитимуть державна підсумкова атестація з української мови у 9 класі (диктант) та державна підсумкова атестація з української мови в 11 класі (переказ). Ці шкільні іспити мають бути проведені за збірниками завдань, затвердженими МОН.

У 4-х класах державна підсумкова атестація буде проведена з 13 до 22 травня із української мови та читання, математики. У навчальних закладах з навчанням російською, іншими мовами національних меншин можуть підлягати атестації і результати навчальної діяльності з мови навчання.

Дев’ятикласники складатимуть шкільні іспити з 2 до 16 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. У загальноосвітніх навчальних закладах (класах, групах) з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

З усіх обов’язкових предметів атестація має проводитися письмово. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації, усно чи письмово, обирають учні.

Державна підсумкова атестація з української мови для випускників 9-х класів проводитиметься 13 червня у формі диктанту. Конкретні дати проведення атестації з інших предметів мають визначити навчальні заклади за погодженням з управліннями освіти.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів, враховуючи графік проведенняЗНО, буде проведена у період з 23 до 29 травня з трьох предметів у письмовій формі. У цей період навчальні заняття для одинадцятикласників проводитися не будуть.

На 23 травня призначено проведення ДПА одинадцятикласників з української мови. Дати проведення атестації з двох інших предметів (з історії України або математики (для учнів, які навчалися за універсальним профілем) чи з профільного предмета (для учнів, які навчалися в класах інших профілів) та з предмета за вибором учнів) визначать навчальні заклади.

Результати державної підсумкової атестації виставляються у додатки до свідоцтв про базову загальну середню освіту та атестатів про повну загальну середню освіту та враховуються при визначенні середнього бала документа про освіту.


21 березня 2014 року відбулося п'яте заключне засідання атестаційної комісії 1 рівня. 


14 березня 2014 року о 9.00 на базі НВК "Берізка" відбулося засідання міської психолого-медико-педагогічної консультації.


11 березня 2014 року в НВК "Берізка" відбулася зустріч з представниками пожежної охорони, які провели цікаву та змістовну бесіду з дітьми про особливості своєї роботи. Дітям була показана спецтехніка та спецобладнання, яке пожежники використовують для гасіння пожеж. Діти задавали безліч запитань та дізнались багать цікавого. 


Відділ освіти Бучанської міської ради надає для ознайомлення лист Міністерства соціальної політики України та  роз’яснення, щодо подальшого харчування учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Буча, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи  на період до квітня 2014 року.

З 04.03.14 р. харчування дітей буде забезпечуватись Комунальним підприємством громадського харчування «Продсервіс» Бучанської міської ради по талонах (вартість 8 грн.) за рахунок батьківських коштів, які в подальшому будуть компенсовані Управлінням   праці  соціального  захисту населення  м. Буча.  

Порядок подання документів для отримання компенсації буде наданий батькам в навчальних закладах освіти м. Буча.

 Начальник відділу освіти                       О.І.Цимбал

 

 


Графік проходження медичних огляду школярів НВК «Берізка» ­– червень, липень 2014 року

  Графік

роботи  лікарів спеціалістів Бучанської міської поліклініки в  окремі "дні школяра"

 

Оториноларинголог

 Окуліст

Ендокринолог

Ортопед-травматолог

Ендокринолог

 

01.03.2014 по 01.06.2014

щосереди з 14.00 до 16.00

Лікарі педіатри дільничні та стоматологи

Щоденно з 8.00 до 19.00 згідно графіка прийому

 

 


На виконання наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16.08.2010 року № 682 „Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів” та наказу головного управління охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації від 04.10.2010 року № 467-АД „Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів” доводимо до вашого відома схему щорічних обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів:

 

Вік дитини

Лікар педіатр

Лікарі спеціалісти

Додаткові методи дослідження

6 років (перед вступом до загальноосвітнього навчального закладу)

1 раз на рік (підводить підсумки огляду та видає довідку № 086-1/0 про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду та довідку № 086-2/0)

хірург,

ортопед травматолог,

ЛОР лікар,

психіатр,

ендокринолог,

офтальмолог,

стоматолог,

інші спеціалісти за показаннями

Аналіз крові загальний, аналіз сечі загальний, аналіз кала на я/г та інші за показаннями

7, 8, 9, 10 років

1 раз на рік (видає довідку № 086-1/0, 086-2/0  про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду)

За показаннями

Аналіз кала на я/г інші за показаннями

11 років

1 раз на рік (видає довідку № 086-1/0 про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду, довідку № 086-2/0)

хірург,

ортопед травматолог,

офтальмолог,

стоматолог,

інші спеціалісти за показаннями

Аналіз крові (гемоглобін),

аналіз крові на цукор у дітей з групи ризику по цукровому діабету

та інші за показаннями

12, 13 років

1 раз на рік (видає довідку № 086-1/0, 086-2/0 про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду)

За показаннями

За показаннями

14, 15 років

1 раз на рік (видає довідку № 086-1/0, 086-2/0 про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду)

стоматолог,

хірург,

ендокринолог,

гінеколог,

психолог (за показаннями)

Аналіз крові (гемоглобін) та інші за показаннями,

флюорографія

16, 17 років

1 раз на рік (видає довідку № 086-1/0, 086-2/0 про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду)

стоматолог,

гінеколог дитячий (за показаннями)

флюорографія

 

Просимо Вас забезпечити проходження своїй дитині щорічного обов’язкового медичного профілактичного огляду у присутності батьків або інших законних представників у лікувально-профілактичному закладі (поліклініці) за місцем проживання та спостереження дитини до 01.09.2014 року.

Видає довідку (форма первинної облікової медичної документації № 086-1/0, 086-2/0) про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду лікар педіатр дільничний лікувально-профілактичного закладу (поліклініки) за місцем проживання та спостереження учня батькам або іншим представникам для надання медичному працівнику загальноосвітнього навчального закладу.

Окремі „дні школяра” у графіку роботи лікарів спеціалістів Бучанської міської поліклініки для проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів передбачені з 01.03.2014 по 01.06.2013 щосереди з 14.00 до 16.00. Лікарі педіатри дільничні щоденно згідно графіка прийому з 01.03.2014 по 01.09.2014. Перед початком проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду, необхідно звернутися до реєстратури педіатричного відділення Бучанської міської поліклініки для отримання більш детальної інформації.

Без проходження щорічного обов’язкового медичного огляду дитина до навчального закладу допускатися не буде.

Додатково отримати інформацію Ви зможете за телефоном:

48-9-33 – реєстратура педіатричного відділення Бучанської міської поліклініки.

 

 

У нашу веселу "Берізку”

Ласкаво ми просимо Вас.

Гостям ми завжди щиро раді,

 Тому завітайте до нас.

І біля воріт Вас берізка

Зустріне у радісну мить,

Вона Вам похилиться низько

І тихо щось прошепотить.

А далі веселі обличчя

І щира дитяча любов

 Відкриють для радощів серце,

В дитинство повернуть Вас знов.


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz